31 maj

Igår hade vi en jätte mysig ute kväll vi tjejer som bor ihop . Vi var ute och firade min roommate Martina som fyllde tjugo år. Först gick vi och strosade runt lite i Napa, tog en drink på en pub och sedan gick vi vidare och åt tre rätters på en jätte fin kinarestaurang, guuuud så gott det var :) Efter det så gick vi och satt oss på en kareokebar så att flickorna fick sjunga av sig lite ( jag fick leka fotograf under tiden ). Kom hem runt 02:30...


Så här såg kvällen ut









Awesome night !



All-in

Shiit vilken grymt rolig utekväll jag hade igår. Bästa kvällen hittills! Träffade en jätte söt australiensare också som verkligen var jätte trevlig och jätte snäll . Tråkigt att han lära åka idag dock :(

Nu blir det sovdags för mig. Börjar jobba i morgon kl 8:30 - 17:30 och sen blir det in till Napa för att gå ut och käka på någon fin restaurang för i morgon så fyller min roomie Martina 20 år *woop woop*

Sweet dreams

Work

Nu ska jag iväg till jobbet . Jobbar 19:30 - 23:30 idag :D


(Lite svettig o så på bilden men det bjuder jag på ;P )

28e maj

God morgon !

Igår gick det jätte bra på jobbet i UMI restaurangen . Fick öppna 5 vinflaskor ( varav en råka va fel ) men det gick jätte bra endå och allt flöt på som det skulle , ganska mycket gäster var det också :) Ikväll blir det jobb igen 19:30 - 23:30 sen kanske det blir en utgång i Napa är ju ledig i morgon :)

Här är bilderna från i veckan som jag lova att lägga upp.


27 maj

RIO var jätte mysig tycker jag !

Nu blir det iväg för lite middag på hotellet :)

Movietime !

Har precis kört lite situps + strechövningar här hemma. Hoppas ryggen känns bättre snart !

Är ensam på mitt rum just nu och ska precis sätta på filmen RIO, tycker den verkar vara jätte mysig. Hoppas den är lika bra också :) Skönt att få ha lite ensam tid ibland.

Molnigt

God morgon !

Idag är det inge vidare väder här. Molnigt och blåsigt, så det blir till att ligga i sängen hela dagen och kika på film och serier  tills jag börjar jobba ikväll kl 19:30 . Har haft så himla ont i ryggen nu i flera dagar så att jag knappt kan böja mig :( Lär försöka hitta någon kiropraktor snart som kan fixa till den.

Idag får mysdressen åka på !

Fiskbensfläta

Kolla vilken fin fläta min rumskamrat gjorde på mig nyss :)

2 Days off !

Dagens kost :

3 Kitkat
Nästan en hel burk pringles chips
3 tårtbitar
lite bönor
lite pasta bolognese

Är man ledig så är man ;)

Igår var det min värsta dag på jobbet . Jag gjorde den enda "number rule" som man absolut inte får göra. Jag kan ge er en liten vink ( tappa/spilla något på någon) . Glad att jag är ledig i två dagar nu. Vi hade tänkt åkt ut på partybåt i morgon men tydligen så gick dom bara på tisdagar och lördagar så det får bli en utgång ikväll ist. Har legat på nissi beach hela dagen så nu är man taggad. En sväng till orfanidis blir det nu först och handla lite bara :)

Time for work


23 maj

Gårdagen var en mycket crazy dag . Vi var ett härligt gäng tjejer som gick ut tillsammans i Napa och riktigt skoj var det :) Bilder kommer upp i morgon !

Idag var det första dagen som jag jobbade uppe i UMI restaurangen på hotellet. Började 20:30 - 23:30 så kom nyss hem . Det var väldigt lugnt idag och inte så mycket gäster så då fanns det tid till att gå igenom saker och ting lite mer noggrant. Kändes lite konstigt att komma från "kiosken" upp till UMI för man jobbar ju på två helt olika sätt . Nu lära jag ju gå tillbaka till det här "strikta serveringen" men roligt att få vara med och jobba på en sån fin restaurang. Äta japansk mat också är inte helt fel ;) Idag fick jag dricka en "sweet corn soup" och guuuuu så god den var !

Nu dör batteriet på datorn snart så nu säger jag God Natt och Sov Så Gott ! :))

22 maj

Håller på och gör mig i ordning nu sen drar vi ut ett gäng tjejer :) Börjar inte förens kl 19:30 i morn, gött !

I love this group ♥

Nu har jag myst ner mig i sängen och ska bara lyssna på en massa musik som jag alltid gjorde hemma innan jag somna. Gamla känslor och tankar väcks till liv....

Älskar denna grupp Boyce avenue !



Love this song !!


Solen skiner

Idag har det varit jätte fint väder. Dock så har man jobbat 8:30 - 17:10 (fick sluta lite tidigare) men vad gör väl det när man jobbar nästan på stranden :) Ätit som en gris har jag gjort också , det är ju som en buffé för mig varje dag " ät hur mycket du vill och vad du vill, när du vill " :) Alla är så snälla och kommer med mat och efterrätter åt mig och inte tackar jag nej inte. Jag ÄLSKAR ju att ÄTA !


I morgon kanske det blir en utgång. Kände mig inge pigg i torsdags så blev hemma istället så det har inte hunnit blivit något festande denna vecka *skräll* . Jobbar hela nästa vecka i UMI restaurangen uppe på hotellet så då börjar jag tidigast kl 15 gött . Då hinner man både med utgång och att sola :)

Nu hörde jag att att mina kära roomie Martina blev klar i duschen så nu ska jag också ta en .
Ha det bra så länge ! ♥

20 maj

Kom hem för ca en timme sen fick sluta lite tidigare idag för att det var så lugnt så nu sitter jag bara och njuter av solen på våran balkong :)


Inväntar...

Snart slutar partyfolket jobbet så då blir det utgång. Alicia fyller 20 år idag så vi ska ut och fira henne :) Sitter i myskläder och ska snart öppna min första breezer. Blir hyfsat lugnt ikväll för börjar jobba 8:30 i morgon.




Lediga dag !


REGN DAG !

Idag har det bara regnat och åskat hela dagen så det har varit helt dött nere vid stranden. Några gäster har man haft men för det mesta har jag bara gått runt torka borden + stolarna om och om igen eller suttit och ätit. Nice att man får äta hur mycket man vill och vad man vill från köket.


Här får ni en bild på min nya jobbkläder. Lite mer relaxed och skönt :)


Second day...

Idag vart det lite galnare på jobbet. Började kl 11:30 idag och det var lugnt dom första två timmarna sen kom lunchrushen igång. Hit o dit sprang man, och min chef tog beställningar från sina kompisar (och i mitt namn) och skrev fel bordsnummer på dom så sen fick jag en massa noter som skulle betalas men som jag inte hade skrivit och inte ens visste vilket bord gästerna satt vid. Ett bord på två personer lämnade och gick utan att betala så jag fick springa efter dom ner till stranden för att få betalt. Kändes som att chefen gjorde ett "test" på mig för senare kom han fram och skakade hand och sa att jag gjort ett mycket bra jobb idag för idag var det en "väldigt viktigt dag". Känns bra att göra chefen stolt i alla fall :)

Nu ska jag gå upp till mitt rum och borsta tänderna och sen sova. Internet är fortfarande väldigt segt så jag kan inte ladda upp några bilder än :(

God natt alla läsare !

Första jobbdagen avklarad

Igår fick vi reda på vart vi ska få hålla till någonstans på hotellet. Jag vart utplacerad nere på kiosken vi stranden, riktigt nice är det . Hade min första arbetsdag idag och där är det inte alls lika strikt som det är uppe på restaurangen uppe på hotellet. Får ta egna matbeställningar snacka med gästerna och det är inte alls några regler om vilket håll man serverar drick och mat m.m . Dessutom är dricksen toppen och man får äta och dricka hur mycket man vill så det är bara att säga till kocken vad man vill ha så får man det , sweeeet :) Kommer också att få jobba lite på japanska restaurangen uppe på hotellet där allt är väldigt strikt och pedantiskt men det ska bli kul att få variera lite med det "slappare" mot det finare. Blev lite snabbredovisning nu men internet är så himla segt här i lägenheten så kan tyvärr inte lägga upp en bild på min nya snygga workoutfit. Hoppas allt är bra med er hemma ! Kalinichta!

TAGGA TAGGA TAGGA !

Ikväll kör vi på utgång sista gången innan vi börjar att jobba på riktigt ! Dricker lite cypriotriskt vin och njuter av livet :)

11 maj

Nu sitter vi på restaurangen här brevid vårat boende. Har fortfarande inte fått något internet till lägenheten så då sitter vi här istället. Har haft praktik idag igen men det var så himla lugnt så vi fick mest polera glas och putsa bord och stolar. Längtar tills det blir helg igen för då är vi helt lediga och ska köra på utgång :)

Känns lite konstigt att vara borta från Sverige igen. Tänker tillbaka på sist när jag var ute och reste och hur allting var då. Saknar vissa saker......  Någon gång lär väl saknaden går över... (?)

Snodde den här låten från min vän Tildas blogg :)

CYPRUS

87130.jpg" alt="" />

10 maj

Sorry för att jag vart så dåligt på att blogga nu dom senaste dagarna men har haft fullt upp nu .

Vi var ut i fredags , hade praktik på lördagen och sedan blev det utgång på kvällen igen. Kom hem kl 5:30 på söndag morgon. Sov några timmar och sen åkte vi in till ayia napa igen och hängde på nissi beach . Såg Kenza på stranden också :) Igår hade vi först utbildning 8:30 - 13 och sedan var det praktik på kvällen 18 - 22 . Jag fick vara värdinna och tog emot gäster. Skönt jobb tänkte jag först, men efter att ha stått upp raklång i två timmar och endast sagt Good evening sir/madame may i have your room number please ? , och sedan visat dom till borden så var man rätt så uttråkad och hela kroppen börja värka. Bra hållning kommer man nog att få efter att ha jobbat här ett tag.

Idag har vi fått tvättmaskin till lägenheten också. Riktigt nice att slippa lämna in tvätten på tvätteri. 30 Euro i månaden kostar det och då delar vi det på sju pers , billigt !

På torsdag ska vi ha slutprov på att vi har lärt oss och nästa vecka börjar vi att jobba och tjänar pengar.

Lägger upp lite bilder senare ikväll så håll utkik! Ha det så bra så länge, här är allt toppen !

5 Maj

Hej allihopa !

I går hade jag och fyra andra tjejer ur gruppen våran första praktik dag på hotellet. Först fick vi stå ett tag och polera bestick och glas men sen kom ena "hovmästaren" och sa till mig och ena tjejen att följa med han. Vi tog hissen upp till japanska restaurangen som finns här på hotellet och sedan var vi mitt upp i ett bröllopsfirande!! Jag och Johanna fick stå och hälla upp champagne åt gästerna och plocka glas. Jätte skoj var det och vi kände oss som riktiga värdinnor där på festen, haha. Dock var det ingen som sa åt oss riktigt vad vi skulle göra. Cyprioter kan vara lite svåra att jobba med sådär , man får inte riktigt fråga någonting och dom förklarar inte riktigt vad man ska göra och så men det är därför så bra att vi har den här kursen i två veckor innan vi verkligen börjar att jobba på riktigt. Vi har också kurser i grekiska så det är riktigt nice :)

Här bjuder jag på lite mer bilder

Här bor vi

Nissi beach , Ayia napa

Nissi beach

Pina Colada :)< ;/em>

Så här ser jag ut på jobbet

Nu ska jag hem och plugga lite grekiska ! See ya ! Ciao caio :)

Första kursdagen

Idag har vi haft våran första introduktionskurs på hotellet . Vi har fått tränat på att bära lite tallrikar , lärt oss lite basfraser i grekiska och lite mer om Cypern historia. Mycket intressant och rolig utbildning . Har utbildning i två veckor och sen börjar vi att arbeta på riktigt. Hoppas verkligen att jag får jobba i baren istället för det är ju så himla tungt att bära tallrikar och klantiga jag kommer väl tappa en massa. Dom är verkligen stenhårda på det här hotellet att allt ska göra på rätt sätt och enligt reglerna . Inga misstag får göras och det är väl helt förståeligt men det är ju så mycket att komma ihåg. Har ju lite i bagaget sen man gick hotell & restaurang men har aldrig behövt använda mig fullt ut utav serveringsreglerna när jag jobbat. Här gäller allt och lite till !

Än så länge trivs jag bra iaf och vi är ett härligt gäng tjej på 20 pers som hänger ihop.

Hej så länge !

1 MAJ

Igår körde vi på en utgång i Ayia Napa . Grymt skoj var det och riktigt mycket folk var det ute nu oxå, trodde det skulle vara mindre med tanke på att säsongen inte riktigt börjat än.

Här kommer lite fler bilder :)

RSS 2.0